Veiledning til kjøp av campingvogn

Posted by

Når du skal ut å kjøpe deg ny campingvogn er det mange ting du må tenke på, og i denne artikkelen skal du få litt veiledning på hva du bør kikke etter.

En vogn er en stor investering og du bør derfor bestemme deg for hvor mye penger du ønsker å bruke på dette. Å finne seg en budsjett vil være første trinnet på veien når det gjelder vogn, og deretter må du ordne deg et lån som du kan bruke til dette. Refinansiering av boliglånet ditt kan være en metode som du kan benytte deg av, men det vil naturligvis være avhengig av flere andre faktorer, og vi skal ikke gå nærmere inn på akkurat dette her.

Ved kjøp av vogn bør du først og fremst tenke på størrelsen. Hvor stor vogn føler du deg komfortabel å kjøre med og har du erfaring fra kjøring med slike vogntog fra før? Erfaring før man kun ved å kjøre, men da er det ikke nødvendigvis så smart å starte med den største vognen som finnes på markedet. Man kan heller eskalere etter hvert og opparbeide seg kunnskap og positive opplevelser.

Hvor mange personer skal bruke vognen på det meste? Her tenker vi på antall sengeplasser i vognen. Har man to og tre barn er utvalget av vogner svært stort, men begynner man å ha behov for totalt 6 liggeplasser (barn og voksne inkludert) blir det litt verre. Da må man tenke på om man er villige til å inngå kompromisser som for eksempel å slå ned hovedsalongen for å unngå en veldig stor vogn. Vil man ha oppredde sengeplasser vil dette naturligvis kreve større vogner. 3 køyer + en liten oppredbar midtsaling kan her være en adekvat løsning.

Når det kommer til standard på vognen vil dette naturligvis henge sammen med vognens alder. Det vil også være forskjeller på merkene her og generelt sett kan vi si at Kabe-vogner tilhører det øvre prissjiktet. En Hobby-vogn har som regel en hyggelig pris og har samtidig god standard og vil for mange være et godt alternativ.

Husk også på å ‘prøve’ vognen før du kjøper den. Sett deg ned på toalettet og kjenn etter at det er plass nok til å tørke seg! Tro oss – her er det mange som har bommet grovt, og toalettforholdene er veldig viktige. Tenk også over på størrelsen på kjøleskapet og hvilket varmeanlegg som er i vognen. Når det gjelder varmeanlegg er det alment anerkjent at det er merket Alde som leverer best resultat og som det er minst feil med.

Til syvende og sist vil vi råde deg til å ta med en erfaren caravanist når du skal se på vognen du har lyst på. Det kan være uvurderlig hjelp i slike mennesker og det har garantert vært ute en vinternatt før!

Lykke til med kjøpet av din nye campingvogn!