Økt trygghet i hjemmet

Posted by

Det blir mer og mer vanlig for nordmenn å installere boligalarm i sitt hjem, og grunnen til dette er nok utvilsomt at man føler seg mer utrygg enn før.

I mediene leser vi ofte om at øst-europeiske tyveribander med jevne mellomrom raider landet og at de har en svært målbevisst måte å tømme hus for verdisaker på. Det rekognoserer og merker boliger hvor folk ikke er hjemme for deretter å slå til når de finner det for godt. Har man en boligalarm og i tillegg har merket eiendommen med skilt og klistremerker så kan dette virke svært forebyggene og avskrekkende for banditter med uærlige hensikter.

Kostnadene forbundet med dette vil variere alt etter hvor omfattende systemet ditt vil være, men husk på at du kan få betydelig reduksjon i forsikringsprisene hvis huset er godt sikret.

Har du kameraovervåkning og innbruddsalarm så vil dette naturligvis slå ut veldig positivt hos ditt forsikringsselskap, så dette er noe man må ta med i vurderingen når man skal se på kostnadene – og naturligvis har også trygghet sin verdi i gull!

I disse alarmpakkene finnes det også brannvarslingssystemer som er meget gode. Her vil sentralen få beskjed umiddelbart hvis alarm går og du får til og med alarmer som registrerer temperaturøkninger i huset og som vil gå av hvis den overstiger en gitt temperatur. Trygghetsalarmer og panikkalarmer kan man også få og disse kan være utrolig viktig å ha hvis det skjer for eksempel et innbrudd mens du befinner deg i hjemmet.

Alarmsystemene kan man også enkelt styre over nett via for eksempel en app, og man kan da faktisk se om ungene har kommet seg trygt hjem fra skolen, samt at man kan sjekke logger og lignende. Hvis du er bortreist og alarmen går vil personell komme og sjekke boligen samt ta en runde rundt huset for å se om alt er på plass. I tillegg vil de også kunne varsle nødetater hvis brann eller innbrudd inntreffer når du er bortreist.

Kort sagt: det dreier seg om trygghet!