Låne penger investere aksjer

Det er mange som låner penger for å kjøpe aksjer og ved første øyekast kan jo dette sannelig høres ut som galskap. Spørsmålet vi derfor stiller oss er følgende: er det virkelig så ‘galt’ som det høres ut som? Sannheten er at det er veldig vanlig å finansiere investeringene indirekte med låt.

Det er jo naturligvis en viss risiko forbundet med å låne penger til noe så spesielt som aksjekjøp og det er naturligvis viktig at man i så fall bruker et lån som har en så lav rente som mulig. Det er naturligvis enkelte som også anvender seg av forbrukslån for å komme i gang, men dette kan fort bli litt for risikabelt og dårlig økonomisk på grunn av de høye rentene. I denne saken på Axier.se står det noe fornuftig om dette med lån og det er rett og slett at man bør anvende seg av et boliglån – eller rett og slett søke et lån med sikkerhet i boligen.

At man kan stille sikkerhet overfor banken er veldig viktig for å presse rentene ned, og det er derfor viktig at man kan stille med noe som gir et tydelig signal til banken om at pengene de låner ut er trygge. Har man for eksempel en bolig som er betalt godt ned er det ingen tvil om at man kan sikre seg ganske betydelige summer å investere med og da er det viktig at man har tungen rett i munnen. Feilinvesteringer kan bli kostbare og det er sentralt at man har et perspektiv på investeringene på minimum 5 år. Han man ikke kunnskap om investeringer som dette er det smart å sette pengene i et godt forvaltet fond.

Husk på følgende: har man lånt penger til å investere med er det viktig at man tar med lånerenten i regnestykket. Hvor mye du vil tjene på investeringene dine vil være avhengig av hvilket nivå renten ligger på. Har du en lån med en rente på 3% må du altså få en avkastning på over 3% for at du skal tjene penger. Dette vil etter all sannsynlighet lønne seg fremfor å ha pengene stående i banken, men som sagt er det viktig at man har is i magen.

Hvis du ikke ønsker å låne penger for å investere i aksjer har du naturligvis andre muligheter. Man behøver jo naturligvis penger for å komme seg på markedet men det er jo selvsagt slik at det ikke er alle som har de store summene å slå i bordet med. I slike tilfeller kan fondssparing være en veldig bra måte å gjøre det på, og dette er utrolig mye bedre enn å ha pengene stående i banken. Tar man et fast trekk hver eneste måned er det ingen tvil om at man gjennom flere år kan få store summer som man kan nyte godt av, og det er for eksempel mange som spare til pensjonisttilværelsen på denne måten. Ved å spare hver uke eller hver måned sikrer man seg også i langt større grad for svingninger i markedet og dette igjen gjør at risikoen blir mindre.

Hvis du ønsker å lære mer om fondssparing kan du sjekke ut denne artikkelen.