Spørsmålet er kanskje litt uklart og det er heller ikke en antydning til å skaffe seg et kjæledyr – her er det rett og slett snakk om å skaffe seg litt ekstra penger hvis man skulle ha behov for det.

Å tjene penger på leieinntekter er en herlig måte å skaffe seg litt ekstra i lommeboken på, for husk at inntektene er skattefrie. Skattefritaket gjelder imidlertid kun hvis man leier ut en hybel eller en leilighet som er mindre i antall kvadratmeter enn der hvor man bor selv.

Noe som har vært populært i USA i en årrekke, men som ikke er vanlig i Norge, er å leie ut et rom i selve boligen hvor man selv bor. Det som er litt koselig da er at man rett og slett får seg et nytt familiemedlem som blir en naturlig del av husholdningen, men som sagt er dette en skikk som ikke brukes mye i Norge i dag. Det kan kanskje være vanligere at man har venner eller venninner av egne barn boende i boligen sin, men at man har ‘vilt fremmede’ er ikke like vanlig.

Dette er imidlertid ingen dum løsning ettersom man da får brukt tomme rom i boligen samtidig som man kan skaffe seg en skattefri ekstrainntekt som vil være med på å gjøre godt for økonomien.

Og hvis vi ser sosialt på det: kanskje møter man et ungt menneske som man vil knytte god kontakt med for resten av livet og samtidig skape en spesiell relasjon – og slike konsekvenser er jo bestandig veldig hyggelige.

I alle fall: dette er bare et forslag til hvordan du kan tjene deg litt ekstra penger, og hvis du er interessert i å gjøre dette kan du enkelt og greit sette inn en annonse i lokalavisen eller på Finn.no hvor du presiserer hvordan du ser for deg at denne leieavtalen skal være.

Kanskje hjelper du et ungt menneske som har behov for det og som har behov for en billig og god boløsning i studietiden?