Er du en av de mange i Norge som sliter med dårlig hukommelse i dag? Du er på ingen måte alene om å ha dette problemet, og det er viktig at du adresserer problemet så kjapt som overhodet mulig. Det finnes mange ting man kan gjøre for å bedre hukommelsen men det kanskje aller beste er enkle øvelser somer lystbetont. Lystbetonte triks er noe som fungerer langt bedre enn å lese seg til teknikker, spesielt hvis du er umotivert, og alle vet jo at lek er en strålende måte å lære seg nye ting på.

Den tradisjonelle bildelottoen er et flott virkemiddel som kan hjelpe deg med dine utfordringer og det er to grunner til dette. Evnen til konsentrasjon og hukommelse er to størrelser som henger sammen – det er det overhodet ingen tvil om – og begge disse egenskapene får du bruk for når du spiller bildelotto.

Som kjent er dette et spill med mange parvise spillekort som skal blandes og legges på et bord med bildesiden ned. Man skal snu to og to kort og forsøke å finne par, og gjør man ikke det må man legge dem tilbake. Da er det om å gjøre å memorere hvor du la de forskjellige kortene slik at du vet hvor de ligger når du finner et kort senere som matcher. For å mestre dette er du virkelig nødt til å konsentrere deg for å huske hvor de forskjellige kortene ligger, og gjør du dette tilstrekkelig mange ganger vil du til slutt bli dyktig på denne kunsten.

Man lærer seg å fokusere oppmerksomheten mot de forskjellige brikkene og ved gjentatte repetisjoner er det større muligheter for at man gjør dette automatisk i andre deler av livet – for eksempel når man er på foredrag eller rett og slett i samtaler med andre mennesker. Ofte går ting tapt fordi man ikke er tilstrekkelig konsentrert, og dette er jo naturligvis veldig uheldig i mange situasjoner.